Historie

Historie

In februari 1975 is de Shri Radha Krishna Mandir opgericht door dhr. M. Jangali. De Hindoe tempel is gevestigd aan de Jan van Gojenstraat 92 te Den Haag. De bekendheid van de Shri Radha Krishna Mandir is zeer groot en wordt ook regelmatig bezocht door hoog geleerden uit India.

Sinds 12 april 2017 heeft pt. Shri Radjesh Bhagwant Ji de Shri Krishna Mandir volledig overgenomen. Samen met meerdere pandiets worden hier de diensten verricht.

Pt. Radjesh Bhagwant Ji heeft in samenwerking met de gemeente en alle vrijwilligers een volledige renovatie van onze Shri Krishna Mandir uitgevoerd. Zowel het interieur als exterieur van de Mandir zijn prachtig vernieuwd. Daarnaast zijn er nieuwe Murti’s uit India gearriveerd. Op dinsdag 13 februari 2018 vond de Murti Staphna plaats, ter gelegenheid van Maha Shivratri.

Vanaf dat moment, 13 februari 2018, heeft de Mandir de naam “SHRI RADHA KRISHNA MANDIR” gekregen. Waarom? Omdat Krishna niet compleet is zonder Radha en Radha niet compleet is zonder Krishna. Samen vormen ze één geheel en zijn ze krachtig. Door hun eenheid kunnen wij als mensen ook eenheid vormen. Wanneer we bidden tot Radha Ji, bidden we ook tot Krishna Ji, en wanneer we bidden tot Krishna Ji, bidden we ook tot Radha Ji. Vandaar de naam “Shri Radha Krishna Mandir”.